heldere taal marketing online vindbaarheid profielen slimmer verbeteren website

Waarom, Hoe & Wat bij een beter online profiel

gouden cirkel naar S. Sinek bij jijLandt.nu

Waarom, Hoe en Wat bij een beter online profiel

Goede profielen versterken je bedrijf èn passen bij jou. Ik wil jou graag helpen groeien met een beter profiel omdat ik zie hoe een goed profiel doorwerkt. Dat is waarom ik werk. Waarom werk jij? In dit blog leg ik uit hoe je met de Waarom vraag je online presentatie beter kan maken. Leestijd ong. 15 minuten. Waarom zoeken mensen jou op op internet? Eerst een paar voorbeelden:

 • Mensen willen weten of je zaak open is. Ze willen weten of ze (online) iets kunnen bestellen. Ze willen voorbeelden zien, of recensies. Ze willen weten of je wel ervaring hebt, of willen weten of je beschikbaar bent.
 • Mensen gaan op zoek naar de informatie die ze willen hebben.
 • Goede profielen vertellen zoekers snel of ze iets aan jou of je bedrijf hebben.
 • Mensen zoeken behalve via zoekmachines binnen apps zoals facebook, linkedin, twitter enz.
 • De informatie is het beste actueel en juist informatie moet zijn (denk aan oude, vergeten profielen in zoekresultaten)

gouden cirkel naar S. Sinek bij jijLandt.nuDe gouden cirkel van Simon Sinek
Waarom doe je dit?
Hoe ga je te werk?
Wat doe je precies?

Waarom, Hoe & Wat

Waarom, Hoe & Wat zorgt voor structuur in je berichten, je profielen, in je pitch en in je gesprekken. Mensen die niet precies weten wat je doet, maar wel weten Waarom je dat doet, en het ermee eens zijn, zullen zich jou sneller herinneren wanneer ze hulp nodig hebben. Direct zelf aan de slag? Ga naar beneden voor een 8 stappen-lijst.

Samengevat: Waarom betere profielen? Omdat alles samen de totaalindruk van je bedrijf versterkt en vragen beantwoordt van mensen.

Hoe help ik mensen met betere profielen?
Ik doe online onderzoek naar de bedrijfsnaam en de naam van de eigenaar (of manager). Ik orden en beoordeel wat ik online tegenkom. Ik kijk naar de zoekresultaten, je website zelf, de bedrijfspagina’s en persoonlijke profielen op facebook en linkedin. Belangrijk is het google vak naast de zoekresultaten. (Hieronder staat een 8 stappen lijst die je kunt gebruiken om zelf zo’n onderzoek te doen). Ik stel een rapport op dat we bespreken, in persoon of via facetime/skype. Klopt wat ik gezien heb met wat je wilt laten zien? Ik geef direct tips op maat over Hoe zaken verbeterd kan worden, en we spreken af wie dat het best kan doen. De verbeteringen (het Wat) verschillen bij iedereen.

Wat doe ik als ik profielen verbeter?

De Wat doe-ik-vraag is lastiger te beantwoorden, omdat de oplossing voor iedereen anders is. Een paar voorbeelden van het afgelopen half jaar: We zetten op alle profielen dezelfde foto/logo als profielfoto neer, plus een goede omslag (bij twitter, facebookpagina en linkedin). We maken de biografieteksten met links beter. We maken je website slimmer en actueel (ik werk met wordpress). Is de meest gestelde vraag: “Wanneer ben je open?” dan zetten we je openingstijden slimmer in beeld (op je website, en ook op de sociale media). Misschien ontbreken er recensies in het Google-vak of, erger nog, zie je slechte recensies. We zoeken naar oplossingen, jij met je vakkennis en ik met de mijne. Ik werk discreet. Ik zal niet aan de grote klok hangen wat precies mijn bijdrage was aan profiel of website verbetering, dat past niet in mijn Waarom. Mijn waarom is: Ik wil jou helpen groeien met betere profielen.

8 stappen lijst

Met deze 8 stappen kun je zelf aan de slag: Maak een tabel met alle bedrijfspagina’s en persoonlijke profielen met drie kolommen en pak wat kleurtjes erbij zoals groen en rood. Dit komt er in:

 1. Kolom een: de naam van de websites/apps
 2. Kolom twee: profielfoto/omslagfoto/bio’s scannen noteer steekwoorden in het rood
 3. Kolom drie: is voor oplossingen

 

 1. Typ je naam en je bedrijfsnaam in in de zoekbalk bij Linkedin, Facebook of op een zoekmachine zoals Google, noteer in kolom een de websites/apps die je tegenkomt. Let op de groene letters om te zien wie de website eigenaar is: http://overmijenz. of http://linkedinenz.
 2. Vul in kolom twee met rood in wat je opvalt als je er vanuit de zoekmachine op hebt geklikt.
 3. Vul de tabel aan met ‘vergeten profielen’ : vermeldingen in het zoekmachineresultaat die je eigenlijk vergeten was
 4. Bedenk met welke profielen je verder wilt
 5. Leg het even weg, stel jezelf de vraag hieronder en vul later kolom 3 met groen in (of we doen dat samen.)

Waarom doe jij wat je doet? Vond je het antwoord op die vraag online eensluidend, duidelijk, prettig leesbaar, enz. enz. ?

Heb je nodig na het invullen van deze lijst? Bel mij, ik help je graag groeien: 0562-769003

author-sign

Ook voor jou geschreven