marketing

Bloggen en bereik vergroten

Bloggen is goed voor het bereik van je website en voor je vindbaarheid door mensen via zoekmachines.

Bloggen en bereik vergroten

Wekelijks schrijf ik een blog, waarom eigenlijk? Het bereik van deze site is er groter van geworden. Mensen weten me niet alleen te vinden, ze weten ook waar ik wat van weet, wat mijn stijl is en of  ik de juiste ben om hen te helpen. Ik heb een tijd niet geblogd en nu pak ik draad weer op. Dat heeft deze vier redenen, lees je gauw mee?

Bloggen voor eigen kennis

Mijn grootste drijfveer is, en daar kom ik steeds meer achter, efficiëntie. Ik zei vroeger weleens grappend: ik ben gewoon lui, daarom doe ik dingen niet graag meer dan eens. Automatisch instellen wat automatisch kan, dus. Dat lui zijn klopt natuurlijk niet, ik werk gewoon en voel ik me niet lui. Ik heb geleerd dat ik er gewoon niet van hou om dingen die een apparaat voor je kan doen, zelf te doen. Dus ik onderzoek hoe iets, dit of dat voor mij kan doen en schrijf het daarna op. Eigenlijk láát ik zelfs dàt doen, want ik spreek het eerste klad in op mijn notitie-app, die het voor me uitschrijft. Schavend en schrijvend scherp ik mijn kennis en toon ik aan iedereen wat ik weet.

Bloggen voor een ander

Ik ben niet de enige die de vraag krijgt en iets ga opschrijven hoe iets werkt. Anderen hebben die vragen ook (gehoord) en gaan opzoeken. Als ze bij mij komen en ik help ze op weg met een eerste antwoord, zijn we allebei al blij. En daarna zullen ze weer bij mij weer aankloppen als ze een tweede antwoord zoeken, althans, de kans daarop is groter. Uitleggen hoe iets werkt is kostbare tijd die mensen liever slim besteden aan zelf lezen voor ze afspreken. De meeste mensen willen zo efficiënt mogelijk hun kennis bijspijkeren. Daarom blog je ook voor een ander.

Bloggen voor een goed zoekmachine-resultaat

Nog een reden om te bloggen is dat zoekmachines houden van actuele sites vol teksten over ‘jouw’ onderwerp. Als je iemand ‘goed voor je SEO’ hoort roepen, dan bedoelen ze hetzelfde. Goed voor je SEO is dat je je website beter kunt laten scoren in de zoekmachine resultaten, dat je site een hoge ‘ranking’ heeft. SEO staat voor Search Engine Optimalisation, zeg maar gerust Scoren En Opzoekverbetering. Bloggen is daar een heel goed instrument voor. Er is weinig zo effectief om je plek vast te houden en op meerdere nieuwe zoektermen hoog uit te komen, als blogs schrijven.

Bloggen door de eeuwen heen

Je expertise laten zien, tegelijk je website hoger in de zoekresultaten en ook nog eens efficiënt mensen helpen? Daarom schrijf ik en al eeuwenlang mensen voor mij. Blog is een samentreking van de laatste letter van worldwideweb en log. Zolang er geschreven wordt bestaan al logboeken. Denk aan oude scheepsjournaals, logboeken van geestelijken, overheid en handelaren. Kennis bundelen, overzichtelijk maken en die kennis ontsluiten aan wie het leest. Eigenlijk is er sinds de eerste logboeken dus niet veel veranderd, alleen de vormgeving.

De nieuwste mode in het loggen is nu mini-bloggen, dat doe je op instagram binnen het aantal tekens dat insta daarvoor heeft (2200 incl emoticons). 2200 Is kort maar krachtig en bovendien zie het er op instagram al snel stijlvol uit, is het uiterst laagdrempelig en vaak is het blog al ingeleid met de mooiste foto’s die een context/beeld geven aan de bedoeling van de schrijver.

Bloggen voor jou

Zoek jij nog informatie over hoe je iets kunt doen? Laat het me weten, misschien komt er wel een nieuw blog van. Oh ja, en de blogs neem ik op als podcasts, zodat je ook in de auto of bij het aardappels schillen naar de tips kunt luisteren.

Wil je weten of ik ook voor jouw bedrijf kan schrijven? Kijk hier eens bij de mediapakketten voor een zorgeloos en goed gevulde instagram-feed en story, facebook- of linkedin-pagina.

author-sign

Ook voor jou geschreven