marketing

Hoe je mensen raakt, en hen bijblijft

wat je raakt, blijft je bij. Dat geldt ook voor je potentiele klanten

Wat blijft jou bij?

Deze foto maakte ik toen ik geweldige haast had, en toch even tijd nam en juist daarom blijft ze me bij. De schoonheid overviel me en ik moest er even voor stoppen. Het beeld raakte me en ik gebruik het voor dit blog graag als metafoor. Ik ben overgevoelig voor commerciële uitingen, door ze teveel te hebben gezien; radio en tv gaan uit als de reclame begint, ik klik weg en blader door bij advertenties.

Mijn eigen werk in de marketing zie ik ook door de ogen van zo’n reclame-murwe consument. Ik geloof dat op de lange termijn belangrijker is of je iets ‘geraakt’ hebt met je goede werk, dan of je een supermooi logo hebt en ondertussen broddelwerk levert. Wie even snel en goedkoop iets wil doen en voor de schreeuwerigste aanbieder valt, tja, eerlijk gezegd wil ik die niet eens helpen online zichtbaar te worden.

Geraakt

Wat je raakt, onthoud je beter, zoals ik bij deze foto altijd onthoud dat ik er de tijd voor nam, die ik eerst niet dacht te hebben. Muziek, een performance of een gedicht kunnen je ook raken, kunstenaars doen er zelfs alle aan om dat te bereiken, daarom ben ik altijd erg blij met het jaarlijkse Oerol op Terschelling. (Sfeer)beelden raken mensen.

Instagram

Instagram is een fantastisch platform waarmee je mensen kan raken. Ik geef trainingen Instagram, waarbij we de diepte ingaan. Je bent er bezig met je strategie, waar instagram een onderdeel van kan zijn.  ‘Insta’ is een manier om laagdrempelig kennis met je te maken. Voor mensen die iets doen waar je een plaatje bij kan maken, is Instagram een super platform. Maar ook voor het in beeld brengen van details, kunst, een huis of een kijkje achter de schermen is instagram laagdrempelig. Microblogging zie je er ook vaak; teksten van hooguit 300 woorden die je vanuit die initiële foto naar een begrip of betekenis brengen, discussie oproepen, informeren en vooral inspireren. Empowerment, ik hou ervan. Draai je als bedrijfseigenaar graag zelf aan de knoppen van je nieuwe media? Denk dan eens aan de training instagram plus een bedrijfsstrategie die je voor andere platformen tegelijk ook ontwerpt. Als dat je raakt, onthoud je het ook voor heel lang.

Instagram-training op Terschelling of online

Wil je meer mensen bereiken, en wil je laten zien wat je te koop of te huur hebt? Instagram is een geliefd platform en jij kunt er óók veel meer uit halen. Met een training ben je direct goed op weg, en kun je beter kiezen hoe je je spaarzame tijd effectief besteed. Wil je meer opdrachten, gebruik dan nieuwe media op de goede manier, dat werkt. Sinds 2016 geef ik Instagram-trainingen, meestal op ons mooie Terschelling. Ik beheer meerdere Instagram-accounts en heb bij bedrijfstrainingen en workshops al veel cursisten helpen groeien op Instagram. Meer lezen kan hier.

Over het aloude trechtermodel ofwel de Sales Funnel

In mijn volgende blog ga ik het over de opvolger van het trechtermodel hebben. Heb jij een vraag of een idee voor een blog? Laat het me weten, je bent vast niet de enige met die vraag.

Maatwerk

Kennismaken en horen wat ik voor je bedrijf kan betekenen? Bel vrijblijvend voor een afspraak: 0562-769003 of stuur een e-mail.. Of geef je op voor de nieuwsbrief.

author-sign

Ook voor jou geschreven