heldere taal lifehacks nieuwe website

Nieuwe podcast! vanZij

VanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw laat je kennismaken met experts uit verschillende branches, die iets over gender weten. En vooral: Hoe nu e i n d e l i j k die ongelijkheid op te lossen.

‘Vroeger” (2017) maakte ik een serie podcasts over slimmer software inzetten voor bedrijven. Ik stopte met het maken van de podcast maar het bleef kriebelen…podcasten is zo leuk om te doen. Ik wil weer beginnen met podcasts , nu met een paar verbeteringen, en daar vertel ik je graag over!

Door het bijzondere jaar dat achter ons ligt wilde ik simpelweg iets doen voor de wereld, dat nodig is. Iets dat zin heeft én mijn interesse heeft. Hét onderwerp dat mij aan het hart gaat is (de slakkengang naar) gelijkwaardigheid van alle mensen. Omdat ik ervan overtuigd ben dat gelijkwaardigheid de sleutel is naar een betere wereld, waarin belangen van de machtigsten niet zwaarder tellen dan het algemeen belang. Waar er gelijkwaardigheid is is het algemeen belang beter in beeld. Dat gaat om de te lange lijst van -besluitvorming, representatie, beloning, veiligheidsgevoel, pensioenopbouw, kwaliteit van zorg, levensverwachting, enz. enz.

Ik zie bij de onderwerpen dat beschikbare, goede informatie nog niet altijd aanwezig is, en ik denk dat daar veel te winnen is. Het belang van meerdere mensen wordt beter als meerdere mensen mee mogen beslissen, op basis van goede informatie. Dat kan ook gaan om een podcast, die ik bovendien gewoon leuk vindt om te maken. Dit keer wilde ik het podcasten anders aanpakken! En dan maar gewoon door te starten bij het begin: interviews met deskundigen op dit gebied. Onder de naam ‘Vanzij’ vraag ik experts hoe ‘we’ nu e i n d e l i j k eens genderongelijkheid op gaan lossen.

Wat is het beste idee om de verschillen tussen mannen en vrouwen -die voor vrouwen nadelig zijn-, aan te pakken? Vanzij zoekt kennis bij elkaar voor wie dat compact wil zien
👩‍🏫Wat zijn de nadelen van genderongelijkheid precies?
🗂Waar speelt zich het probleem af?
🪝Welke bewezen manieren zijn er naar gelijkwaardigheid?

Wie mij een beetje kent, weet dat ik to-the-point probeer te zijn. Er zijn mensen die heel erg goed zijn in gezellig kletsen en ik ben daar niet een van, wel jammer hoor, soms! Ik ben wat ongeduldig, oftewel; ook in deze afleveringen duik ik snel de diepte in. Ik sla daarmee misschien wat gezelligheidsliefhebbers over, maar er zullen vast wel meer mensen net als ik zijn; blij met
-compact leren over invalshoeken
-kennis van het probleem
-kennis over doen wat werkt!
Een aflevering is daarom kort, doorgaans 15-30 minuten. Je leert superveel in ‘gewoon Nederlands’. Altijd met een expert en met linkjes naar extra informatie voor wie dat wil. Want…we moeten ècht aan de slag voor een gelijkwaardige wereld, ieder met zijn/haar eigen bijdrage, dit is mijne.

Wie zich afvraagt waarom deze podcast nu juist komt vanaf Terschelling, een eiland waar -niet eens- 1 straatnaam naar een vrouw genoemd is? Ehm, nou juist daarom! VanZij wil alle regio’s in Nederland bereiken, van stad tot platteland. Ook die mensen die zich niet herkennen in podcastmakers uit de Randstad. (Die ik overigens geweldig vind, later post ik mijn luistertips!)
Er blijven podcasts vanZij uitkomen, minstens een per maand en ook via FeemOnline.

Ik wil graag deze podcastplannen samen met anderen uitwerken. Jij kunt meedoen door podcasts te beluisteren (link opent in Spotify) en je kunt ook meer doen. Ik zoek mensen die willen aansluiten bij een community en met mij samen de podcast verder uitbouwen tot een groter en sterker geheel. VanZij gaat aan de slag om het hele idee goed te verankeren, zodat het niet alleen op mijn brede maar smalle schouders hangt. 😜 Wil jij meedoen of meedenken? Meld je aan bij de community met een mail.

Als cadeau bij de lancering van vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw kun je via vanzij.nl de GenderKalender 2022 downloaden en uitprinten. Die kun je uitprinten en ophangen op een goede plek. Het geeft je handvatten om het gesprek aan te gaan over gelijkwaardigheid.

Luister vanZij, podcast voor de ongeduldige vrouw via Spotify of Soundcloud en volg de berichten op mijn instagram.

Voorlopig doe ik deze werkzaamheden vrijwillig en met veel plezier. Steunen en helpen bij mijn boterham kan door te kijken naar mijn trainingen en websites ; )

author-sign

Ook voor jou geschreven